Q&A - Giftermål med icke muslimer

Q: Hej! Hittade nyss din blogg, den är jätte bra! Har en fråga som jag hoppas att du hade kunnat hjälpa mig att svara på. Varför får en man gifta sig med en ikke muslismk kvinna, men en muslimsk kvinna får inte gifta sig med en kristen man? Och är det okej för kvinnan att gifta sig med en man som har konverterat till islam från t.ex kristendomen. Hoppas du kan svara!
 
A: Nu kommer svaret lite senare men bättre sent svar än inget! 
Inom islam är det oerhört viktigt att gifta sig, att få barn och föra vidare islams sanna budskap. Detta budskap inkluderar moral, livsstil etc. Därav ska man gifta sig med muslimer för att på så sätt kunna samleva i rätt moral och avstå ifrån det förbjudna tillsammans. Sådana nära intima förhållanden är viktiga att göras med en person som delar samma värderingar som en. Kan ge ett exempel så att denna syn förstås mer, inom islam för frun/mannen inte vara intim med en som är påverkad eller en som dricker alkohol. 
 
Inom islam är det tillåtetet att gifta sig med bokens folk, detta inkluderar judar och kristna eftersom deras grundliga lära är densamma som islams, över tiden har det skett ändringar såsom att girskött äts, annan kött offras inte längre i Guds namn, alkoholdrickande började anses som inget förbjudet etc. För kvinnans del så är det psykologiskt mer påverkande för henne, hon kommer dras till att ändra sina ideologier och moral till mannens, barnen eftertar pappas religion - när en muslimsk man gifter sig tex med en judinna så är barnen ändå muslimer. 

Om mannen ska gifta sig med en icke muslimsk kvinna så kommer hon inte direkt få konsumera griskött, icke halal kött etc. Hon kommer att följa en muslimsk livsstil och barnen kommer födas till muslimer. 

Om en man konventerat till islam så är det inga som helst hinder inom islam för en muslimsk kvinna att gifta sig med honom. 
Visa fler inlägg