Look at the good things

Hur mycket av sakerna ser vi utifrån ett fel perspektiv på?
 
Vi ser på alla som gifter sig och känner oss ensamma, vi ser på de som har ett jobb och anser de veta sina ambitioner och vi känner oss ännu mer mållösa. Vi känner att åldern rinner och vi jämför oss ännu hårdare till andra. 
 
Du har ETT liv. DITT liv. Lev det livet. Fyll det med det du vill. Planera dina mål, planera dina ambitioner, sätt upp belöningar för det du kämpar och tar dig igenom. 
 
Se inte dina prövningar som något du slösat din tid på utan se det som en tid du samlat på dig yttligare kunskap. Markera ut det du uppnått i ditt liv, har du gjort en resa? Spara bilderna och skriv ut de, ha de i ett fotoalbum eller samla de i en större ram som ett fint och gott minne framför dig. 
 
Livet är inte som sagoberättelserna och livet är defnitivt inte som vi föreställt oss från när vi var små men gör vad du kan utifrån det du har och sluta trycka ner dig själv genom att jämföra dig med andra. ALLA har sina kamper och osäkerheter. Fokusera på det goda du har, var tacksam och sträva efter att förbättra dig. 
 
 

Sociala mediers påverka

Jag förblindas ena dagen av de finaste berättelserna med de finaste bilderna av par som funnit kärleken och gift sig. Av kvinnan som självfallet valt att visa glimtar, lyfter upp sin make till världens bästa man och mannen som omfamnar sin kvinna med avsikten att aldrig släppa taget. Åren går och du känner att dessa par du sett glimtar av på sociala medier är må Gud bevara de ett av de starkaste och finaste paren. Sedan börjar du notera något annorlunda på deras sociala medier, kvinnan som ständigt la upp bilder med sin make, som la upp kärleksfulla korta berättelser, visade gåvor etc. Allt det är borta… Hur kunde dessa otroligt starka fin par gå skilda vägar?

Du inser att glimtarna inte reflekterade den större bilden. Äktenskap är inte enbart lycka, gåvor och skratt, det ingår gräl och hat däremellan men om den gemensamma grunden kvarstår vid respekt och förståelse samt att lycka och samspel är den övervägande biten i äktenskapet så går hindren att klara av.

Detta ständiga behovet av att visa upp det bästa av sitt liv är en sjukdom, det sätter sig på en och omsluter ens hjärta på sätt man är totalt omedveten om. Det är inte lätt att släppa sociala medier eller låta bli att påverkas av de men man måste ständigt påminna sig om att det inte är verkligheten. 

Verkligheten är kämpig, verkligheten är inte alltid vacker och fylld med skratt. Och om inte tårar och nedgångar fanns skulle vi uppskattat lyckan lika mycket? 

Visa fler inlägg