To shake hand or not?

I islam bär kvinnan sin hijab som respekt för sig själv, genom hijaben tvingas männen som alltid är vana att vara de på topp, de som trampar och andra bugar till, de tvingas att sänka blicken till kvinnorna. Så om blicken är så lågt nere hur kan vi förmoda oss att skaka hand med de som inte är tillåtna för oss? Som Gud skyddat oss ifrån med vår hijab. 

Jag frågade en syster som har slutat med handskakning av det motsatte könet, jag börjar förstå att det är fel och att varje gång jag gör det så naturligt så går jag emot Guds befallning, och går jag emot Guds befallning så vad är meningen med allt annat jag kämpar att bygga upp inom min tro?
 
Hon talade om för mig budskapet om varför man inte ska skaka hand, så tänkte återberätta det då det verkligen gav mig en bättre förestålse. 
 
"I början var det jobbigt. Jag var osäker, rädd, skakade av pinsamhet, men med tiden blev det något normalt. Budskapet med att inte skaka hand handlar inte bara om att inte röra en man utan att man visar: jag rörs inte. Där sätter man en gräns som den andra e tvungen att resepektera, när du sätter den här gränsen kommer ingen man som du har nekat handskakning kunna röra dig på olika sätt oavsett avsikt.
 
Så jag tänker på främst att det är:
Uppoffring för Allahs skull
En del av min Hijab 
Jag representerar Islam
Jag sätter en synlig självrespekt

Och det hjälper mig och hoppas att de hjälper dig in shaa Allah" 

Insh'allah nästa inlägg kommer vara tips på hur man undviker, hittils har jag bara gömt min hand ifrån allmänheten! haha blir så himla nervös, men försöker bemöta det med mina ögon och ord.

#StrivingJannah <3
3 kommentarer
publicerat i Allmänt, Religion;
Taggar: Muslim blogg, Muslim tjej, keeping it halal, muslim svensk blogg, muslimsk svensk blogg, muslimtjej, muslimtjejs, muslimtjejs blogg, sluta skaka hand, striving to jannah

....

Det är chockerande att möta såna människor, människor som på yta verkar något men efter en minut vänder till det raka motsatsen. Efter det massiva debatterna på Facebook, som egentligen hade börjat med en god avsikt att närma shia och sunni skapade så mycket ilska och framhävde så dåliga egenskaper hos många. 

Efter den gruppen blir jag nästan rädd av att möta nya muslimer, varje en vill köra sin åsikt över den andra. Inte konstigt att jag knappt har muslimska vänner, det är skönt att ha någon som förstår en men samtidigt verkar det vara mer problematiskt än vänskapligt. 

Nu när jag har en ny start vill jag ge det bästa intrycket av mig själv, något jag jobbar med är att sluta skaka hand med det motsatte könet. Skriver mer om det i ett annat inlägg, det har gått två dagar och har lyckats hälsa med ögonen utan att någon lyft fram handen! Så får se hur det blir första gången! 
Visa fler inlägg