Våra möjligheter

Oftast när någon tar upp att här i Sverige eller mest i Europa så bör människor uppskatta saker mer som vår möjlighet att kunna gå till skolan samt skolmaten, detta är då en av de få saker vi inte lägger någon vidare anmärkning på. Vi tar för givet att rent vatten samt elektricitet alltid ska finnas där. När man väl börjar tänka på att man bör uppskatta det man har mer för man drar alltid att "barnen i Afrika svälter" men varför ta en sådan lång resonemang när man kan ta en mycket enklar och närmare reflektion. Oavsett om dina föräldrar kommer från ett annat land eller bodde i Sverige, kolla hur deras barndom upplevdes, hur de hade det och hur mycket de fick kämpa till den plats de är i idag, titta sedan på dig själv och så kommer du inse det du dagligen tar för givet och inse värdet i det.

 

Många här i Sverige skyller på invandrare, till och med invandrare har fördommar på varandra, dem tenderar att lägga all brott och kriminalitet på invandrare. Det är många invandrare eller invånare med en annan etnisk bakgrund som begår brott men detta innebär inte att det inte finns svenskar som begår brott men statistiksmätare vrider och vinklar med graferna så att siffrorna ska verka högre än verkligheten vilket inte är konstigt då media alltid förvränger sanningen. Samtidigt är det inte heller helt oförståndigt att invandrare frestas för brott då de slängs in i detta helt annorlunda samhälle där de plötsligt efter en lång levnadstid i deras hemland ska kunna anpassa sig? Undrar hur många svenskar skulle klara sig ifall de tvingades fly från deras land mot deras vilja och bosätta sig i ett land som är helt främmande, skulle någon lära sig språket under sex månader och sedan börja jobba och anpassa sig efter deras levnadsvillkor helt fläckfritt utan avvikande misstag. Fast nu börjar jag babbal om något jag inte inledde med.

 

Mitt syfte med detta är att vi bör uppskatta det liv och möjligheter vi har, sluta upp med klagandet och missnöjet se det vi verkligen lever i, se de möjligheter vi idag har som våra föräldrar inte fick uppleva.

 

Islam

 

"Islam is perfect not Muslims"

Lyssna på det de säger, det är bara 4.37 min av era tid. Försök lyssna på det de säger och förstå vad de menar, detta vill jag att alla ska kolla på för att alla som hatar saknar förståelse för vad islam står egentligen för. is

0 kommentarer
publicerat i Religion
Taggar: Islam , Nohate, blogg, love, muslim, nohaters, peace, rasism

2013-05-28

Beauty of a Woman

The beauty of a woman

Is not in the clothes she wears

The figure she carries

Or the way she combs her hair.

The beauty of a woman

Must be seen from her eyes,

Because that it the doorway to her heart,

The place where love resides.

The beauty of a woman

Is reflected in her soul.

It is the caring that she lovingly gives,

The passion the she shows,

The beauty of a woman

With passing years – only grows.

Visa fler inlägg