Bönen

[4:103] Och när ni åter är i trygghet, förrätta då bönen [på föreskrivet sätt]. Bönen är alla troendes plikt, knuten till bestämda tider.

[29:45] Och förrätta bönen. Bönen avhåller [den bedjande] från skamlösa handlingar och allt som strider mot rimlighet och förnuft

[1:152] Och bevara Mig i minnet, så skall Jag minnas er; var Mig tacksam och förneka Mig inte! 

 
 

Quotes

 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Ahlulbayt, Imam ali, Islam, Muslim blogg, QOTD, muslimsk blogg, muslimtjej, muslimtjejs blogg, quotes

The Golden Rule

Ett av det fina med islam är att den lär oss respektera andra människors tro. Så länge en människas tro och ideologi inte kränker, vilseleder eller skapar osämja i världen så är det förbjudet inom alla olika aspekter att visa mindre tolerans och respekt. 

Islam lär oss att alla medmänniskor är syskon, om vi inte är syskon i tro så är vi syskon i skapelse för vår skapare är densamma oavsett vilken väg man väljer att ta i livet. 

Jag anser även som islam lär oss att det finns gott inom allt. Under profetens tid tvingades ingen till islam, det upplystes om islam, men kristna som valde att stå kvar vid kristendomen fick ha sina kyrkor och böneplatser. Judar fick ha sin fred m.m. Statyer och liknande är dock vilseledande och felaktigt som förbjöds att tillbes till. 

Att fokusera på det fina hos varandra och lära sig respektera varandra är nyckeln till samexistens och egen fred. 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Religion;
Taggar: Islam, Muslim tjej, coexist, muslim tjej blogg, muslimsk blogg, muslimtjejs blogg, religion, samexistera
Visa fler inlägg