Be rightfull towards yourself

Ett utav de svåra utmaningar är att hålla fast vid det rätta. Att hålla fast vid Islam. 
 
Det är en utmaning och det är tufft, särsikilt i ett västerländskt samhälle. 
 
Vi bör då minnas att vi kommer stå ensamma och få stå för våra handlingar, att din vän eller din syster inte klär sig rätt, inte ber eller inte fastar kommer inte rädda dig, kommer inte göra din synd mindre. Det verkar vara en tendens av oss att jämföra våra synder till andras och förminska de. Ett typiskt argument ifrån icke beslöjade: 
 
Det finns beslöjade som är hundra gånger sämre än en icke beslöjad. Det viktiga är i hjärtat. 
 
Första misstaget: varför jämför du dig med en sämre? Är det en tröst och illusion du skapat för dig själv? Andra misstaget: är det ditt hjärta som plockas ut och hamnar i paradiset? Guds obligationer över hans skapelser är tydliga, att vi kämpar med de - ja, ingen påstår det vara enkelt men att förminska och ta lätt på synder är det värsta man kan göra. 
 
Det är våra handlingar som talar om vem vi är, genom en bra tro i hjärtat så bör det reflekteras på ens yta, en tjej med starkt och bra tro skulle inte gå runt med åsittande kläder och skulle sträva dagligen att komma närmare hijaben eftersom den tar henne närmare Gud. 
 
Bildresultat för modesty

Always look at yourself

Vi människor har en tendens att se på andra förrän vi ser på oss själva. Jag själv glömmer detta, så jag skriver inlägget som en påminnelse för mig själv och som en läsning till er som än idag varje dag kikar in här! Det glädjer mig trots att min aktivitet är väldigt låg och utan rutin. 
 
Det kan tas på många olika plan. Vi jämför någon annans liv med våran, vi kan inte nöja oss med det vi har så vi har alltid ögon på andras liv. Vi inser inte att mängden av det materiella är inte vad som ger oss lycka. Det är den inre tacksamheten och uppskattningen som ger oss lycka. Vi människor har allt, det enda som kan skilja sig är mängden. Ifall vi vore sannerligen nöjda skulle det inte spela någon roll om vi har hela garderoben fylld med de senaste trenderna och finaste kläder, om vi hade ett litet rum med en enkel säng eller det instagram vänliga goals rummet. Jobbar vi inte med den inre tacksamheten över det vi har skulle oavsett mängd aldrig göra oss nöjda. 
 
Vi jämför vår kropp med någon annans, vi jämför hela vårt utseende ständigt med andras, vi inser inte att vi alla är vackra på våra olika sätt och att det sannerligen ligger i ens inre skönhet och inte yttre. Ju mer du jobbar med ditt inre ju mer kommer det lysa om dig, det kommer lysa om dig genom ditt leende som härstammar från ett starkt självförtroende. Det kommer lysa från sättet du talar och resonerar som reflekterar tillbaka till din intelligens och vad vore skönhet utan intelligens? Sedan ska vi verkligen se oss i spegeln med klagande och missnöjda ögon när Gud den allsmäktige skapat oss? Däremot, finns det något du kan jobba för att förbättra så ta tag i det. Vår kropp är en gåva som vi bör ta hand om. Vi ska inte överösa med mat, vi ska inte skapa problem och besvär för vår kropp och hud genom att äta ohälsosam mat och inte motionera. Se till att du och din kropp lever hälsosamt, ta hand om ditt yttre men försumma inte ditt inre. 
 
Vi jämför hur långt vi kommit i livet beroende på ålder, men vi har olika förutsättningar och olika meningar i detta liv. Vi har olika mål och olika saker vi strävar efter, att bli läkare eller ingenjör är inte lycka i livet. Lycka i livet är att välja den utbildning och den karriär där vi anser oss kunna tillförse med nytta. Olika vägar är olika svåra, ibland kan det ta några extra år, ska man ge upp eftersom iden är att något ska vara färdigt vid en specifik ålder? 
 
Ta ett par andetag, se dig omkring och se dig själv i spegeln, du kan med all säkerhet komma på många saker att vara tacksam över. 
 
Min tacksamhet när jag ser migsnabbt omkring, min familj, min hälsa, mitt kaffe, mina händer som är fullständigt fungerade för att kunna skriva detta inlägg, min intelligens som tillåter mig att reflektera och tänka, Guds barmhärtighet för jag känner att jag ständigt har synder men hans förlåtande sviker aldrig. 

Bildresultat för look at yourself and be grateful
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Reflections;
Taggar: Islam, Muslim, Muslim blogg, Muslim tjej, muslim tjej blogg, muslim tjejs blogg, muslimsk blogg, muslimsk svensk blogg, muslimsk tjej, muslimska bloggar, reflektioner, tacksamhet

The answer is in the journey

I livet kommer vi i olika stadier där vi tror oss ha funnit svaret. Att vi funnit vad vi vill med livet och förstått verkligen vad det går ut på. Genom åren börjar man inse att inget är säkert, inget är stabilt, du kan jobba hela ditt liv för att nå en stabil vardag men sen på några dagar kan detta förstöras fastän det tagit dig flera år av hårt arbete. 
 
Du kan ha funnit den bästa partner att dela ditt liv med, som du funnit stark kärlek och respekt till, ni står ut med varandras upp och nedgångar men så kommer det en dag där din partner inte blev mer än 33 år gammal. Livet är ingen garanti. Din stabilitet du fann i din partner är bortblåst. Allt du visste om livet är inte längre i din famn. 
 
Inget är permanent i livet, varken det materiella eller människorna i din omgivining, jobba därför med dig själv, måla inte din vardag runt en person eller runt pengar. Ha som mål att alltid sträva efter lycka, vad är lycka i så fall? 
 
Lycka är så olika från person till person men det grundläggande är självkännedom. Detta enligt mig, eftersom när du har självkännedom vet du vad du behöver, du vet att på kvällen är en varm dusch vad som ger dig inre lycka. Du vet att genom att jobba hårt och tjäna in pengar, för det är ingen skam med det, mår bra, du kommer kunna betala för det du strävar efter, du kommer kunna hjälpa dina medmänniskor. 
 
Svaret kommer vi aldrig ha, en siffra om vår ålder säger inte oss svaret, vi upptäcker ständigt nya saker genom livet, att vara öppen till de är det bästa man kan göra. 
Visa fler inlägg