Dag 27: Min syn på andra religioner ♥

Just nu känner jag såhär, jag är muslim och vill få leva med mitt val utan att någon ska döma eller kritisera mig. Det är mitt val ingen annans sak att bestämma eller ge en åsikt om.

 

Vad andra då väljer att tro och följa för religion är deras ensak. Så länge det inte kränker andra, så länge de inte kränker islam eller muslimer på grund av deras ”tro” – varför jag la det inom citat tecken på tro är för att varje person uppfattar deras religion på sitt sätt och nu när jag pratar om att så länge de inte kränker muslimer så syftar jag inte på religionen, för religioner har gemensamt att inte kränka andra, att vara god och inte skada sina medmänniskor.

 

Vad man väljer att tro är mellan sig själv och sin skapare/universum. Ingen har rättighet att förbjuda någon för vad de väljer, livet är ens egna test och man ska själv som individ välja vilken väg man följer. Jag tycker att religion är något vacker sedan hur man tolkar en religion är annorlunda från varje en.

 

Idag verkar det bli mer ett skämt för icke-troende att göra narr av troende genom att skapa ”religioner” baserade på ett rent skämt. Som den senaste nyheten om att Kanye West har en egen religion som hans fans följer och de kallar honom ”Our savior” där de gör det i likhet till hur kristna ser på Jesus. Det sjuka är att ingen reagerar eller bryr sig för det är så normalt att dyrka kändisar som lever på samhällets och ungdomarnas pengar… den diskussionen kan ta evigheter och det tar aldrig slut men det tar vi i ett annat inlägg i framtiden!

 

Alla religioner är vackra, det beror bara hur man tolkar de. Jag fascineras av olika religioner, Kristendom och Judendom är väldigt lika till Islam, speciellt Judendom om man kollar i Toran och dera lära. Hinduism och Buddhism har jag svårt att tänka mig följa då de för mig är inte något i likhet till min tro men tycker att deras berättelser är intressanta och om livets gång och karma. 

Quote of the day ♥

“What has he found who has lost God?
And what has he lost who has found God?” 
― Ibn 'Ata' Allah Al-Iskandari
0 kommentarer
publicerat i Quotes ♥
Taggar: Muslim blogg, Muslim tjej, QOTD, islam quote, muslim quote, muslim tjejs blogg, quote, quote of the day, quotes
Visa fler inlägg