Äktenskap

När jag växte upp hade jag inte i min omgivning så mycket inflytande av islam eller andra muslimer. Jag var en väldigt självständig person redan från ung ålder med en stark personlighet och som kunde stå emot det mesta. 
 
Jag tvingade mig själv att utbilda mig inom min egen religion för att kunna stå till svar till många frågor som jag bemötte av icke-muslimer. Frågor jag är så tacksam över att ha fått för de bidragit till så mycket. 
 
Idag har jag utökat min vänkrets, trots att mina sanna vänner är ett par få så är de lite "ytligare" betydligt mer och med tiden växer vissa närmare. Jag har fått chansen att lära känna personer ifrån olika nationaliteter och många personer ifrån islam och olika åldrar. Den sistnämnda kategorin fick mig att inse att väldigt många unga muslimska tjejer har äktenskap som en prioritering. Många av dessa tjejer ser inte meningen med att utbilda sig, med att vara självständig eller att vara en del av samhället. 
 
Självklart är det inget fel med äktenskap och inte heller fel att gifta sig vid ung ålder såsom 18 år (för tjejens del, killar behöver några år till för att mogna anser jag). Men i många fall har äktenskapet lett till graviditet vid första året vilket lett till att utbildningen sätts åt sidan. Vilket gjort att den unga kvinnan sakta men säkert eliminerat sig själv ifrån samhället då hon avstått ifrån utbildning och jobb. Självklart är äktenskap något rekommenderat och om man ingår i äktenskap för att undvika förbjudna förhållanden så är det väldigt bra av personerna men äktenskap ska inte ingås på bekostnad av ens individuella utveckling och ens individuella mål, äktenskap ska inte påskyndas i rädsla om att just denna kille kommer jag förlora. Går denna kille ifrån ditt liv så innebär det att det var aldrig skrivet för er. Ha tillit till Gud, Gud har redan förutsett våra rätta partner och minns att de goda är till de goda och de dåliga till de dåliga. Påbörja därför aldrig ett förhållande i smyg då något sånt leder aldrig till något gott. Ha prioritering att utveckla dig själv och resten kommer falla på plats. Det handlar helt enkelt att ha Faith. 

 


#1 - - Anonym:

Kloka ord!!