ALS #icebuckettchallenge

Jag tror att ingen vid detta läge har missat den spridande #icebucketvchanllenge för ALS som är en sjukdom som gör att kroppens funktioner stänger av då det ligger i hjärnan/ryggmärgen (läste snabbt om det igår så minns inte exakt) men en hemsk dödlig sjukdom.

Först när det spred sig trodde jag det var til någon vatten orginasation, liksom förstår fortfarande inte hur man kom fram til at man ska hälla is kallt vatten över sig som något bra till att bota sjukdomen! 

Vissa argumenterar att det är att väcka uppmärksamhet och gör att mer donerar, för det första alla är så blåsta, av 100 dollar ALS.org vill att ni ska donera så går enbart 7 dollar till forskning inom sjukdomen och för att hitta ett botemedel resten går till skatter och avgifter i företaget. 

Sedan får vi inte glömma vad Islam lär oss, oavsett om vi har oändligt mycket rent vatten här i Sverige så innebär inte det att man ska slösa hur som helst!

 

[38:42] [Och Vi sade:] "Stampa i marken med din fot! Där finns friskt vatten så att du kan tvätta dig och dricka."

“ Slösa inte [med Guds gåvor] - Han är inte slösarnas vän!”
[Surah Al-An’am:141]

 

2 kommentarer publicerat i Allmänt, Samhället;
Taggar: #icebuckettchallenge, ALS, ALS #icebuckettchallenge, the truth behind ALS, the truth behind ALS #icebuckettchallenge
#1 - - Fatima:

Åh må gud ey3afi el jame3 ya rab, har du gjort den med vattnet? Jag såg många araber alltså skådespelerskor som gör det.

Svar: Jag har inte kastat en hink mer vatten över mig då det är meningslöst och inte vad vi lärt oss man ska göra. Alla gör det, Hollywood kändisar och araber kändisar och vanliga tonåringar och "vanliga" människor som något skoj!

Tycker det är synd att det har utvecklats till ett skämt likt den som spred sig på. Facebook där folk utmanade andra att svepa i sig en ölburk - liksom meningslöst och ett stort frågetecken.
UnKnown

#2 - - Fatima:

Ja, det har du rätt i .