Ramadan reflections

Ramadan 2015 har just passerat, lämnat mig med nya relfektioner och tankar. Syftet med fastan är bland annat att tänka på de mindre lyckligt skattade, på de fattiga och hungriga. Vi är så rika men ändå så svälter våra medmänniskor till döds. Vi är så rika, att vi håller i brödet för den fattigas överlevnad. Vi är så rika att vi kan donera minst 100kr i månaden men istället köper vi onödiga matriella ting. Vi fikar på dyra cafe, vi köper mat istället för att laga mat, vi är uttråkad så vi spenderar mer pengar, vår vardag kretsar bara runtomkring oss och våra problem. 
 
De mest behövande befinner sig i Afrika och i Mellanöstern, för de är 20kr oerhört räddande. För de räcker det att överleva för dagen med 10kr. Det finns flertals pålitliga och bra organisationer som sträcker ut en behövande hand, ta tag på det redan nu och börja hjälpa till. 
 
Mitt hjärta brister varje gång jag får höra nyheterna, inte svenska nyheterna, snälla börja läs internationella nyheter och öppna ögonen för det som försigår. 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Islam, Muslim, Muslim blogg, Muslim tjej, Ramadan 2015, Ramadan reflections, help the poor, muslim blog, muslim tjej blogg, muslim tjejs blogg, muslimtjej, muslimtjejs, muslimtjejs blogg, muslimtjejsblogg, reflections