A boyfriend or a man for life?

Detta gällande pojkvän/man/killar osv. Många som tidigare inte haft hijab men sedan tagit på sig den märker direkt skillnaden av hur det är att gå runt i stan. Många killar med invandrar bakgrund raggar på dessa tjejer, vissa är kanske seriösa - inleder ett förhållande i hopp om att en dag be om hennes hand. Men det är inget jag skulle någonsin säga vara pålitligt. Det är en lek.


Det finns två olika sätt en kille kan komma fram till dig. Antigen via fönstret eller via dörren.


Den fega tar fönstret medan den mogna och den gudfruktiga killen tar dörren. Det går inte att rättfärdiga ett förhållande. All förhållanden annat än det islamiskt rätta är fel. Visst kan man få känslor för någon, kanske träffar man på någon i skolan, man socialiserar och märker att man gillar varandra, då gäller det att ta rätt steg och tala med sina föräldrar. Kanske har inte alla förståeliga föräldrar, men man måste hitta rätt sätt att förmedla det på. Har man äldre syskon kan man tala med de först, har man förståeliga föräldrar kan man tala med de. Men tänk alltid att vad du än gör Allah är din vittne, gör du inget fel och är uppriktig och ärlig kommer Allah hjälpa dig att göra det rätt.


Vi tjejer är dyrbara, vi får aldrig glömma det. Fall inte för deras ord, de slänger dessa ord som, mashallah så fin du är eller jag trodde aldrig jag skulle hitta någon som dig, till vilken tjej som helst. Ta en man som är en riktig man, inte en pojke som haffar på gatan. Ta en man som respekterar dig och kommer via dörren. Ta en man som är rättvis mot dig, respekterar dig och dina föräldrar. Ta en man som förstår hur man behandlar en kvinna rätt enligt islam. Stressa inte dig, Allah har en precis rätt person för dig. Glöm inte att den goda är till den goda och den dåliga är till den dåliga.


Fokusera på att utbilda dig och stabilisera ett självständigt liv. Fokusera att stärka din tro och lära dig om islam så du kan själv vara en bra människa, en god troende och en bra fru/man.