Kvinnan i islam

Idag präglas den muslimska kvinnan av flertal fördomar. Fördomar som baseras på påhitt och hat som tar över faktum att den muslimska kvinnan är den friaste av alla. 

Islam handlar om att ge kvinnan och mannen deras rättigheter utifrån deras enskilda värde. Detta innebär inte att den ena är mer eller mindre värd. Då vi är olika, vi är en han och hon därav är våra rättigheter och skyldigheter olika då vi uppfyller olika roller. På detta vis kan man ge varje kön dennes fullständiga rättighet då man värderar personens enskilde värde. Detta kan enkelt associeras till hur svenska samhället ger vissa med funktionshinder extra stöd - andra rättigheter - är det en särbehandling/diskriminering eller är det rättvisa? En man är olik en kvinna, att därför att ge de exakt samma regler vore en diskriminering för något de är skapade som.

Islam är komplett och behöver inte associeras med västerländska termer. Islam behöver varken feminism eller demokrati då islam innehåller rättigheter samt skyldigheter för män och kvinnor utav Gud, den Rättvise och nådige. Går man djupare in i dessa lagar och regler ser man rättvisan i det. 

Tex. kvinnan är inte skyldig att försörja familjen, hon är inte heller skydlig att stanna hemma. Kvinnan får välja att bygga en karriär, jobba, stanna hemma. Kvinnan har självklart skyldigheter i ett äktenskap såsom mannen har, mannens främsta skyldigthet är att försörja sin familj och kvinnans skyldighet gentemot mannen är att tillfredställa honom. För att ett förhållande ska fungera ska både behandla varandra med respekt och omsorg. 

 
2 kommentarer publicerat i Allmänt, Religion;
Taggar: familjen i islam, islam, kvinnan i islam, muslimsk blogg, muslimtjej, muslimtjejs, muslimtjejs blogg
#1 - - Anonym:

Fint sagt! Skrev för inte så länge sen en uppsats om "Kvinnan i islam".

#2 - - Anonym:

Fint sagt! Skrev för inte så länge sen en uppsats om "Kvinnan i islam".

Svar: Tack!
UnKnown