Quote of the night

 

"من ترك شيئا لله ابدله الله خيرا منه "


The one who leave something to please Allah, Allah will reward them with something much better

 

.

 
#1 - - Louise:

Hur fungerar det med bön och fasta när tjejen har sin mens? Har hört att hon inte får utföra någon slags bön, under den tiden tills det att mensen har försvunnit och man har tvättat sig så man är ren. Men sedan har jag även läst att vissa anser att man visst kan be under menstruationen. Vad är sant ??

Svar: För att du ska kunna be måste du innan dess utföra tvagning, wudu heter det på arabiska. Meningen med tvagning är att det ska göra en "ren". Förutsatt att du har rena kläder som inte varit i kontakt med alkohol, hundar eller blod då alla dessa bryter din bön. Du ska även ha ren underkläder så de inte förhindrar din "renhet" vid bönen. När tjejen har mens så är det blod som ständigt flöder ut från kroppen och du är aldrig "ren". När mensen är över ska du ta en dusch och be om att få din renhet med det rena vattnet (man säger två tre meningar vid duschen, be som i att bara att tala).

Efter detta kan du återgå till dina bönerutiner. Ens fasta räknas inte om bönen inte utförs, de går hand i hand under ramadan. För när du fastar ska du inte synda, ljuga m.m. Och när du inte ber så syndar du genom att gå emot det Allah bifallit oss att göra. När man har mens anses man som sagt "oren" och kan inte be och därför inte heller fasta. Man blir skyldig att fasta dessa missade daga som man inte kunde under ramadan, men när man har i vanliga fall mens så är det bara en "paus" från bönen och man är inte skyldig att be de igen för att räkna till de som "missade"
UnKnown