Today's remainder ♥

Vi alla vet att tjejer får sin period, det är något naturligt. Men när vi får den kan vi inte be eftersom vår kropp är oren, när man inte kan be så kan man inte fasta då fastan inte kommer räknas utan bönen. 
 
Under ramadan månad kan det därför hända att en tjej inte fastar från 1-7 dagar. Dessa dagar måste tas igen självklart det är en plikt, man kan fasta de vilken dag som helst efter ramadan. 
 
Viktigt är att ta igen varje missad ramadan faste dag, för varje förbipasserande fastedag efter nästa ramadan månad blir man skyldig 3 månaders fasta!
 
Jag vill uppmana alla er tjejer som har missat att ta igen dina dagar. Passa på när dagen är lagom lång och inte lika jobbigt som till elva på kvällen. Det är även sunna att fasta måndagar och torsdagar, så för er som vill ha mer belöning o fickan, passa på och fasta. Det ger en renhet och belöning ❤
 
 
 
#1 - - Anonym:

Tack för påminnelsen syster :) har tagit igen mina men har 2 dagar kvar. Ska ta igen de snart inshaAllah :) sen e det skönare under vintern när man öppnar klockan 3 men det är ännu inte sent :)

#2 - - Hoda:

Vill bara tillägga att man kan fasta de dagar man har missat vilken dag som helst efter ramadan, men inte på Eid :)
Elhamdulellah har bara en dag kvar :)

Svar: Ja det stämmer men det jag menade med att man måste göra det innan nästa Ramadan kommer, att om man missat dagar från Ramadan 2013 så måste man ta igen det innan Ramadan 2014 kommer :) Och ja det går vilken dag som helst men önskar man fasta utan att man är skyldig faste dager så är det Sunnah (en av profetens lära) att fasta på måndagar och torsdagar :)
UnKnown