Hjärnan

Koranen pratar om hjärnan och enligt dr Keith Moore som är en av världens kändaste professorer inom embryologi så säger han att människan bara under de senaste 70 åren har haft kunskap om pannlobens funktioner.

[96:15] Nej! Om han inte upphör [med detta] skall Vi helt visst gripa honom i luggen -[96:16] luggen på hans lögnaktiga, syndiga [panna] –

Varför nämner koranen lögnaktig syndig panna? Varför just pannan och varför exakt vid luggen? Det är för att det är området i hjärnan som kallas för Prefrontal området.

Den prefrontala cortex (PFC) är själva främre delen av hjärnan, som ligger precis under pannan. Det är i den främre (front) regionen av frontalloberna. Förutom att vara främre delen av hjärnan fysiskt, är den ansvarig för verkställande funktioner: som bland annat förmedlar motstridiga tankar, att göra val mellan rätt och fel eller gott och ont, att förutsäga framtida händelser och styr social kontroll – exempelvis att undertrycka känslomässiga eller sexuella begär . Den prefrontala cortex hjärnans centrum är starkast inblandad i kvaliteter som kännande varelser, allmän intelligens och personligheter.

 

0 kommentarer publicerat i Koranen och vetenskap
Taggar: Koran, Muslim, Muslim blogg, islam och vetenskap, koran och vetenskap, koranen och modern vetenskap, koranen svarar, modern vetenskap, muslim i sverige, muslim svensk blogg, muslimsk svensk blogg, muslimtjej